Waar kun je het snelst een zakelijke rekening openen?

Helemaal naar het kantoor van de bank gaan is ouderwets. Niemand heeft daar tegenwoordig nog tijd voor. Bij veel banken kun je echter ook online een zakelijke rekening aanvragen. Dat hoeft helemaal niet lang te duren.

Voor wie snelheid van belang is, heeft zzpdaily de benodigde tijd voor het openen van een nieuwe zakelijke rekening bij verschillende aanbieders op een rijtje gezet. De resultaten liepen behoorlijk uit een.

8 minuten

De snelste optie was N26. N26 is een relatief nieuwe speler. Het is een Europese bank die inmiddels in zeventien landen actief is. Een aantrekkelijke bank voor zzp’ers die weinig transacties maken en vooral online bankieren, want dan rekent de bank geen kosten. Een nadeel is dat betalen via ideal niet mogelijk is, evenals geld storten. De eenvoud aan functionaliteiten en het gemak online laat zich ook zien in de snelheid waarmee je een zakelijke rekening kunt openen. Dat kan in maar liefst acht minuten.

10 minuten

De runner ups zijn Knab en Bunq. Ook Knab is een bank die zich richt op zelfstandig ondernemers. Niet gek dat maar liefst 69% van de zzp’ers voor Knab kiest, en ze een score van 9,1 krijgen. Per jaar betaal je 72 euro. Als je minder dan 1000 transacties per jaar hebt, zijn er geen afschrijvingskosten. Bunq is een optie die populair is bij duurzame ondernemers. Voor iedere honderd euro die je uitgeeft, plant bunq een boom. Bij beide instanties kun je slechts in tien minuten een zakelijke rekening openen.

30 minuten

Daarna volgen een tweetal grootbanken: SNS en ABN AMRO. Hier zul je iets meer geduld moeten hebben als je een zakelijke rekening wil openen. Gemiddeld duurt het openen van een zakelijke rekening dertig minuten. Dat komt door de extra functionaliteiten die deze banken klanten aanbieden. Of je daar wel of niet gebruikt van maakt heeft echter weinig invloed op de prijs die je betaalt voor deze rekening. Het zijn daardoor relatief dure opties, waar je enkel je geld uithaalt als je echt gebruikt maakt van die extra’s, zoals een reisverzekering en extra creditcards. Het hele proces kan echter wel online afgehandeld worden.

Post

Niet alle banken laten je een rekening online openen. Bij Triodos moet je bijvoorbeeld een aanvraag per post zenden. Ook als je via ASN bank een zakelijke rekening wil openen zul je moeten rekenen op post. ASN stuurt immers documenten toe die je getekend terug moet sturen.

Telefoon en bezoek

Ook Rabobank en ING Bank werken niet volledig digitaal. Hier kan het zelfs enkele dagen duren voordat een medewerker je terugbelt om je aanvraag te behandelen en gegevens door te spreken. In sommige gevallen moet je zelfs naar het ING kantoor komen.

Als snelheid een belangrijke factor is voor jou,dan kun je het best de zakelijke rekening vergelijken van N26, Knab en Bunq. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *