Weer mooi weer, tijd om te fietsen met de kids!

Het mooie zomerse weer komt er eindelijk aan. Dit betekent voor ons Nederlanders natuurlijk maar één ding, de deur uit en de fiets op! In ons land fietsen we allemaal maar wat graag. Het is dan ook niet voor niets dat ons land internationaal bekend staat als fietsland. Om deze naam eer aan te houden gebruiken wij allemaal regelmatig onze tweewielers. Tegenwoordig willen we echter ook erg graag de natuur in. Dit wordt voor ons steeds belangrijker. Soms kan het hierbij alleen wat lastig zijn om alle spullen en de kinderen mee te kunnen nemen zonder hiervoor de auto te hoeven pakken. Tevens brengen we de kinderen meer en meer zelf naar school. Ook daarvoor pakken we liever niet meer de auto. Om dit allemaal toch op de fiets te kunnen blijven doen, hebben wij hier gelukkig de ideale oplossing voor: de bakfiets!

 

De bakfiets

De bakfiets is een model fiets dat gemaakt is voor gezinnen. Door de ruimte die je krijgt in de bak is dit de ideale fiets om mee op stap te gaan met jonge kinderen. Zij kunnen veilig en stevig in de bakfiets op de stoeltjes zitten terwijl er daarnaast ook nog eens ruimte is voor diverse spullen, zoals tassen. Tegenwoordig is er ook de elektrische bakfiets. Hierdoor wordt het trappen met een flink gevulde bak nog eenvoudiger en gemakkelijker. Door de comfortabele manier van zitten als bestuurder is een ritje met de bakfiets voor iedereen plezierig. 

 

Voor elke gelegenheid

Bij de elektrische modellen kunnen de verschillen in de actieradius groot zijn. De actieradius bepaalt hoever er gefietst kan worden met een volle accu in de bakfiets. De fietsen zijn hierdoor op te splitsen in twee varianten. Zo is er de bakfiets voor recreatief gebruik en dagelijkse ritten. Met recreatief gebruik worden eigenlijk alle uitjes bedoelt die met het gezin op de bakfiets gedaan kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het fietsen naar de duinen met de kinderen in het weekend. Of misschien zet jij wel de hond in de bakfiets wanneer je naar het bos gaat. Waarvoor je de recreatieve bakfiets ook gebruikt, hij is er vooral voor de langere afstanden die je niet elke dag zal afleggen. De bakfiets voor de dagelijkse ritten is hier juist wel geschikt voor. Wanneer de bakfiets vooral nodig is om de kinderen naar school of naar de sportclub te brengen of misschien om de boodschappen te doen, is dit de ideale variant voor jouw nieuwe bakfiets. Er is dus voor elk type gebruik wel een geschikte bakfiets te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.