Voeding voor katten, waar zul je op moeten letten?

Net zoals het voor ons als mensen geldt dat we de juiste voeding binnen krijgen, geldt dit ook voor je huisdieren. Als baasje van je katten bepaal je zelf wat je kat te eten krijgt, maar zijn hier wel verschillende keuzes in te maken. Zo is er een mogelijkheid om te kiezen voor nat voer en vers vlees, maar kun je ook constant kattenbrokken geven aan je kat. Het is belangrijk voor jouw kat om gezond en fit te blijven, waarbij een goed uitgebalanceerde voeding van groot belang is. De keuze in het type voeding is afhankelijk van bijvoorbeeld het ras, de leeftijd, de hoeveelheid beweging die de kat krijgt en de aanleg voor klachten (gewrichtspijn, overgewicht) spelen hier een rol. Er zijn verschillende opties om uit te kiezen, waar wij je in dit blog graag meer over willen vertellen!

Gezonde voeding voor je kat

Naast de standaard kattenbrokken die je bij de dierenwinkel of zelfs in de supermarkt kunt verkrijgen, is het ook mogelijk om gezondheidsvoeding te bestellen voor jouw kat. Hieronder valt alle hoogwaardige voeding die je normaal gesproken alleen kunt aanschaffen bij de dierenarts. Binnen het segment van hoogwaardige kattenvoeding, zijn er verschillende grote merken terug te vinden. De voerlijnen bestaan uit rasspecifiek gezondheidsvoer en zal de voeding jouw kat gezond laten opgroeien of ondersteunen!

Biologische voeding voor katten

Naast het standaard voer en de hoogwaardige kattenvoeding, zou je ook een keuze kunnen maken voor biologisch kattenvoer. Alle ingrediënten in de kattenvoeding zijn 100% biologisch en daardoor geschikt voor je kat. Vele grote merken beschikken over een eigen biologische lijn, waardoor er volop keuze is in de juiste voeding voor je katten en biedt deze lijn een 100% compleet en uitgebalanceerd dieet van biologische voedingsmiddelen!

Snacks en beloningen voor je kat

Naast dat het belangrijk is om gezonde voeding te geven aan je kat, is het natuurlijk ook wel eens tijd voor een snack of een beloning. Echter is het wel aan te raden om te kiezen voor een snack die binnen het dieet of voedingspatroon van je eigen kat past. Kies bijvoorbeeld niet voor de snacks uit de supermarkt die er leuk en grappig uitzien, maar ga juist op zoek naar een snack van hoogwaardige kwaliteit, een biologische snack of een andere beloning die voldoet aan de eisen van het voedingspatroon. Je kat zal genieten van de snack en heeft dit geen grote impact op het verdere voedingsschema, waardoor je kat gezond zal opgroeien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *