Verblijven in een hotel tijdens een uitje naar Utrecht

Als je behoefte hebt aan een uitje in eigen land of een stedentrip dan is Utrecht hiervoor de juiste stad. Een hotel Utrecht boek je eenvoudig online. Utrecht staat bekend als een bruisende stad met een knus karakter. Je kan er heerlijk rondstruinen en genieten van de vele historische monumenten, aparte winkeltjes en laaggeleden kades aan de grachten bezoeken. De Domstad heeft een levendige sfeer en vele goede eet- en drinkgelegenheden aan het water. Sinds 1122 heeft Utrecht stadsrechten. Je kan er vele kerken, lieflijke hofjes en historische stadspoorten terugvinden. Ook vind je het wereldberoemde Rietveld Schröderhuis terug in de Domstad.

Activiteiten in Utrecht

Een rondvaart door de grachten van Utrecht moet zeker niet ontbreken op je to do lijstje. Je ziet onderweg onder andere de 1000 jarige Oudegracht, de Stadsbuitengracht, de Vecht, de Kromme Rijn of de Hollandse Ijssel. Er zijn meer dan genoeg leuke winkels te ontdekken in de stad. Lekker rondstruinen door de gezellige winkelstraten of als het regent dan kan je terecht in het overdekte winkelcentrum van Hoog Catharijne. Als je na afloop een terrasje wilt pakken dan is je beste keuze om naar de Oudegracht of de Nieuwegracht te gaan. Hier vind je de typische werven, dit zijn de lage kades van de werfkelders waar de huizen aan de gracht op uitkomen. Je kan de toren van de Dom ook beklimmen. De Dom heeft de hoogste toren van Nederland en geeft je een geweldig uitzicht. De kerk heeft een gotisch design en is in 1254 gebouwd. In totaal is de kerk 112 meter hoog en aan de binnenzijde vind je een goed bewaard interieur. Je vindt hier een mozaïekvloer uit de 13de eeuw en muurschilderingen uit de 15de eeuw terug.

Wat mag je nog meer niet missen in de Domstad

Ieder jaar eind augustus wordt er in de binnenstad van Utrecht het tiendaagse Festival Oude Muziek gehouden. Gedurende dit evenement zijn er meer dan 225 concerten en andere activiteiten in de binnenstad te bezoeken. Een bekende bezienswaardigheid is het Rietveld Schröderhuis dat is gebouwd in 1924. Dit architectonische hoogtepunt van de kunstbeweging De Stijl is een Werelderfgoed ontworpen door Gerrit Rietveld. Als je van treinen houdt dan kan je het Spoorwegmuseum niet missen. Je vindt hier een hele collectie aan rollend materieel terug. Het is tevens mogelijk om een virtuele reis door het spoorverleden van Nederland te maken binnen het museum. Andere musea die de moeite van het bezoeken waard zijn het Nijntje Museum, Museum Speelklok en het Centraal Museum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *