Jouw eigen online winkel

Een online winkel is iets wat veel mensen de laatste tijd overwegen. Iedereen heeft natuurlijk zijn of haar eigen reden om hierover na te denken. Ondanks dat je geen fysieke winkel nodig hebt om een online variant te runnen, moet je wel over een goed platform beschikken en weten wat je wilt. In deze blog vertel ik daar meer over.

Enkel online

Je kan ervoor kiezen om alleen een webwinkel te openen. Bijvoorbeeld als je handgemaakte producten wilt verkopen en niet persé een fysieke winkel nodig hebt. Dat scheelt enorm in de kosten en je hebt toch een winkeltje. Daarnaast is het klantencontact minder en hoef je de winkel ook niet te onderhouden. Veel voordelen dus.

Een extensie van de fysieke winkel

Veel winkeliers kiezen ervoor om hun manier van zakendoen uit te breiden naar het internet. Zeker in de tijd waarin we nu leven is dat verstandig. Dit omdat een online winkel altijd open is, en dat met een fysieke winkel niet altijd kan of mag. Daarnaast is het ook handig voor je klanten omdat ze zo kunnen zien wat je in je assortiment hebt bijvoorbeeld.

Een fijne website

Om klanten naar je winkel te trekken en de kans te vergroten dat ze daar terugkomen, heb je een goede website nodig die uitnodigt tot winkelen. Een website die mooi en overzichtelijk is, waar ze lang op blijven hangen. Zoek online naar voorbeelden die jij mooi vindt creëer zo een visie voor jouw ideale webshop. Zorg er ook voor dat je je website altijd up to date houdt. Anders kunnen klanten je website niet vertrouwen en zullen ze geen bestellingen bij je doen. Dat is frustrerend voor beide partijen.

Het beste e-commerce platform

Magento 2 is de Ferrari onder de e-commerce platforms. Zoals iets als WordPress kan worden gebruikt voor het maken van een website, zo heb je Magento 2 b2c nodig als je van plan bent een webshop te openen. Magento 2 maakt het hele proces van onderhouden, bestellen en afronden enorm makkelijk en dat draagt bij aan die fijne winkelervaring, die ik eerder noemde.

Laat het doen

Je hoeft niet zelf een webshop te bouwen. Dit kan namelijk nog best een klusje zijn en niet iedereen is goed met de programmering. Gelukkig kan je en Magento webshop laten bouwen, door bijvoorbeeld Itonomy. Zij zijn gespecialiseerd in het werken met Magento en zullen er alles aan doen om aan jouw visie te kunnen voldoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *