Hoe werkt een spiegel?

Iedereen heeft ooit wel eens een spiegel gezien. Ze zijn al door de Romeinen gemaakt rond het jaar 500 na Christus. De Romeinen en Grieken waren het eerste volk wat spiegels wist te maken. Nu 1500 jaar later werken we nog steeds met de basistechnieken van toen. Zo zijn de glazen nog steeds hol en bol: ligt eraan wat voor spiegel je hebt gekocht. Tegenwoordig worden de spiegels gemaakt van glas en wordt het in grote fabrieken gemaakt. Maar hoe werkt nou een spiegel?

Zo werkt een spiegel:

Een spiegel is gemaakt van glas. Glas heeft van oudsher drie belangrijke functies. Het kan licht doorlaten of kan glas het voor een klein deel doorlaten en voor een deel terug weerkaatsen. De derde functie is het volledig terugkaatsen van al het licht wat op het glas terechtkomt. Dat is waarom je op zonovergoten zomerdagen jezelf goed zit in bijvoorbeeld je eigen telefoon. Het licht wordt dat teruggekaatst van je scherm recht je oogpupil in. Ditzelfde geld voor spiegels. Spiegels weerkaatsten het licht. Daarom worden spiegels vaak in zonnige plekken in het huis geplaatst. Naast een raam of in een mooie, grote hal zijn totaal geen rare plekken voor spiegels. Zo kun je wel talloze plekken opnoemen voor goede spiegels.

Functie van een spiegel

Voornamelijk is de functie van een spiegel om goed naar jezelf te kunnen kijken. Meestal hang er wel minimaal één spiegel in de badkamer. Toch zie je ook steeds vaker spiegels op de benedenverdieping, zodat net voordat je weg kan je nog even naar jezelf kan kijken of je haar er goed uitziet of kijk je hoe je outfit aansluit op je schoenen.

Spiegels hebben dus een extreem waardevolle functie in het normale leven. Daarom ook dat het sinds de Romeinen al volop wordt gebruikt en nooit meer uit het leven van de mens is gegaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *