Hoe een witte hoed matchen met een outfit?

Wist je dat het in de jaren twintig het schandalig was voor een vrouw om zonder hoed haar huis te verlaten? Van westerse vrouwen uit de midden- en hogere klasse in de jaren 1920 + 30 werd verwacht dat ze hun kruin verborgen hielden wanneer ze naar buiten gingen, dus het dragen van hoeden was een must! Nu is een hoed een hip accessoire dat je leven pit en zelfvertrouwen geeft! JE vindt hoeden voor elk seizoen maar in dit artikel zetten we de witte hoed, geen evidente kleur, in de kijker.

Waarvan zijn witte hoeden gemaakt?

Hoeden worden meestal gemaakt van verschillende materialen. Misschien denk je eerder aan zomermaterialen zoals stro of katoen voor een witte hoed. En dat kan. Een panamahoed bijvoorbeeld is erg stijlvol en beschermt tegen de zon. Daarom hebben we al onze bleke hoeden uitgerust met een speciale UV filter die de zon niet doorlaat. Hoeden kunnen ook worden gemaakt van materialen zoals polyester, bont en gemengd polyester en wol. Wit past perfect voor een hoed van wolvilt en kan ook in de wintermaanden.

De verschillende randstijlen

De grote verscheidenheid aan randopties maakt hoeden shoppen leuk! De rand kan in breedte variƫren. Je hebt gebogen randen om naar beneden of naar boven te wijzen. Od een oprolbare band. Hoeden met slappe rand zijn gemaakt van een zachter materiaal dat minder stijf is en een dynamisch element aan je look kan toevoegen. Randstijlen verschillen soms binnen dezelfde soorten hoeden. Bijvoorbeeld binnen onze collectie fedora hoeden of kies een schipperhoed met korte rand gemaakt van stro in plaats van vilt. Hoeden met brede rand zijn behoorlijk veelzijdig en kunnen als een chique touch aan je look werken/ Vooral een witte hoed is een gedurfder statement-item, afhankelijk van de outfit waarmee je het combineert. Ze kunnen ook het hele jaar door gedragen worden en zijn perfect voor elke gezichtsvorm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *