Herken jij je eigen displayport?

Zou jij kunnen zeggen welke displayport je het meest gebruikt? De kans is groot dat je deze vraag helaas negatief moet beantwoorden. Op zich helemaal geen schande, maar het kan vervelende situaties opleveren. Hoe dan, hoor ik denken? Nou, op verschillende niveaus kan het belangrijk zijn te weten welke port er op je apparaat zit. Neem nou een thuissituatie. Op een USB-stick krijg je video die je tante maakte van de gezamenlijke vakantie. Nu is ze een borrel bij je aan het drinken, neefjes en nichtjes zijn mee en ook je ouders zijn aanwezig. Stickie gaat de laptop in, maar dat ding heeft wel een erg slecht en klein scherm. Gelukkig heb je net een nieuwe flatscreen gekocht. Maar hoe krijg je het beeld in godesnaam van het ene apparaat naar het andere?

Displayport A en B bestaan gewoon al jaren naast elkaar

Gebrek aan technische kennis is op zich niet zo erg. Af en toe tegen je eigen limitaties op dat gebied aanlopen ook niet. Maar waarom gebeurt het altijd als we het niet kunnen gebruiken en verpest het niet weten van welke kabel welk apparaat nodig heeft voor welke aansluiting nou net die familieavond of vergadering? Simpelweg kan dit luidheid zijn. In je achterhoofd weet je dat je eigenlijk niet zou weten hoe je je laptop laat samenwerken met die corporate beamer, maar zoek je dit niet uit op een geschikt moment. Of je hebt wel de gebruiksaanwijzing van eerder genoemde flatscreen zien liggen, maar wilde weten hoe Netflix eruit zou zien in 4k-resolutie. Kwestie van prioriteiten stellen he. En ja, Avatar ziet er heel gaaf uit in 4K op een 60-inch scherm. Maar nu is het scherm zwart en heb je een zeurende tante naast je op de bank.

Kabels zijn eigenlijk spotgoedkoop

De allerbeste oplossing zou zijn om even goed een paar handleidingen in te duiken en aan de hand van youtube filmpjes te checken of je de aansluitingen op je apparaten herkent. Maar je kunt ook gewoon meteen online gaan om kabels te bestellen. HDMI, DVI, VGA en dan ook nog van de ene interface naar de andere. Je koopt ze allemaal voor een habbekrats. Berg ze vervolgens op bij je laptop en klaar is Kees. Voor een geringe investering ben je op alles voorbereid. En het is nog een luie oplossing ook. En wie weet heeft het voorbereid zijn op alle situaties wel meer voordelen dan je nu kunt bedenken. De volgende keer als je knappe collega staat te stuntelen in een meeting met de directeur omdat de aansluiting van de nieuwe beamers weer anders is, kun jij haar mooi uit de brand helpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.