Handige tips als het gaat om vloerlampen

Wat is jouw verlichtingsbehoefte?

Het is gemakkelijker om de vloerlampen te vinden die het beste bij uw woning past als u van tevoren weet wat jouw verlichtingsbehoeften zijn. Met andere woorden, hoeveel licht heb je nodig en waar gebruik je de lamp voor?

Als de lamp voor functioneel licht wordt gebruikt (bijvoorbeeld als leeslamp of om te breien), is het belangrijk dat deze voldoende licht geeft zodat je kunt zien wat je leest of breit. Een ander voordeel als de lamp voor iets soortgelijks gebruikt gaat worden is als deze een verstelbare arm heeft. Als je het licht van de lamp kunt aanpassen, kun je ook de zitpositie wijzigen zonder afbreuk te doen aan de verlichting. 

Waar moet de vloerlamp staan?

Als je hier helemaal hebt gelezen, heb je zeker al een idee waar je je aanstaande vloerlampen wilt neerzetten. Als je weet waar hij moet staan, weet je ook met hoeveel ruimte je goed moet doen. Als de lamp alleen nog versierd moet worden zal de functionaliteit misschien niet veel uitmaken, maar als je leeslicht nodig hebt is het een groot voordeel als je de lamparm(en) kunt verstellen.

Controleer de afmetingen van de lamp

Voordat je jouw aanstaande vloerlamp koopt, moet je het meetlint of de liniaal vinden. Foto’s kunnen soms misleidend zijn in termen van wat men verwacht. Misschien is de bank of eettafel veel kleiner of groter op de foto dan je eigen tafel, waardoor andere dingen, zoals lampen, groter/kleiner kunnen lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Zorg er daarom altijd voor dat je de doelen onder controle hebt. Dit geldt zowel voor de hoogte van de lamp, maar ook voor de diameter of diepte, zo weet je of je voldoende vloeroppervlak hebt waar de lamp moet staan. Bij de lampenwinkel zijn de vloerlampen gespecificeerd in zowel hoogte als diameter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *