Gran Canaria: uniek eiland met drie landschapssoorten

Gran Canaria

Wie op zoek is naar een plek met veel afwisseling qua landschappen, zonder daar ver voor te hoeven rijden, die zit op Gran Canaria helemaal goed. Gran Canaria is een van de Canarische Eilanden, een eilandengroep die bij Spanje hoort, maar voor de westkust van Marokko gelegen is. Deze eilanden hebben een vulkanische oorsprong. Tegenwoordig zijn ze bij toeristen enorm geliefd om het bijzonder aantrekkelijke klimaat dat er heerst en dus ook om de natuurlijke diversiteit. Zo vind je op het relatief kleine eiland Gran Canaria bosrijke stukken, maar ook een uitgestrekt woestijngebied en dus een vulkaanlandschap. Dit laatste is uiteraard de moeite van het bezichtigen waard.

Gran Canaria

Ontdek het vulkaanlandschap

Als je op Gran Canaria verblijft, dan zou het zonde zijn als je de vulkaanlandschappen niet met eigen ogen zou bewonderen. Welnu, dit doe je bij uitstek door bijvoorbeeld een wandeling te ondernemen naar Roque Nublo. Zo’n wandeling zou kunnen lopen langs de kraters Caldera de Tejeda en Caldera de Bandama. Vanaf de Roque Nublo heb je tenslotte een imposant uitzicht op het geheel, net als vanuit het uitzichtpunt bij Fogalera.

Stranden en uitgaansgelegenheden

De indrukwekkende natuur van dit eiland ten spijt; we kunnen er natuurlijk ook niet omheen dat Gran Canaria een eiland is waar zonaanbidders en strandliefhebbers zich uitstekend thuis voelen. Als gevolg hiervan zijn in de loop der jaren verschillende fraaie en sfeervolle badplaatsen ontstaan. De bekendste toeristenplaatsen zijn vermoedelijk Maspalomas en vooral Playa del Ingles. Deze liggen beiden aan de zuidkant van het eiland. Houd je ook van stranden, maar ben je wat meer geneigd om tegelijkertijd de rust op te zoeken? Dan zijn de stranden bij Agaete en Puerto de las Nieves in het noorden betere opties voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *