Gehoorapparaten zijn cruciaal

Hoor jij minder goed en heb jij behoefte om een gehoorapparaat te gebruiken? Dan is het natuurlijk ook belangrijk om te weten welke gehoorapparaat jij nodig hebt. Gehoorverlies is natuurlijk vervelend en vooral als je geen gehoorapparaat hebt. 

 

Welk gehoorapparaat is goed?

Heb jij besloten om een gehoorapparaat aan te schaffen, maar vraag je je af welke geschikt is voor jou? Dan is het goed om de gehoorapparaten te vergelijken. Je kunt kiezen voor gehoorapparaten voor in het oor en voor uitwendige gehoorapparaten. Je kunt kiezen voor een onzichtbare gehoorapparaat. Deze wordt ook wel Completely in Chanel (CIC) genoemd. Deze gehoorapparaat is vrij klein en wordt geplaatst in het kanaal van je oor. Deze kun je bedienen door middel van een applicatie. Verder kun je kiezen voor een hoortoestel met luidspreker. Deze wordt ook wel RIC genoemd. De luidspreker zit in de oor en de gehoorapparaat wordt gedragen aan de achterkant van je oor. Doordat de luidspreker in je oor zit, hoor je beter. Deze werkt met elektrische signalen en bevat een zeer goede geluidskwaliteit. Ook is er een achter-het-oor gehoorapparaat. Deze heb je waarschijnlijk vast wel gezien bij iemand. Deze is namelijk de populaire gehoorapparaat. Deze gehoorapparaat is een vorm van een uitwendige hoorapparaat. Deze draag je achter je oor. De geluid wordt door een buisje doorgevoerd naar je trommelvlies. Hierdoor hoor je veel beter. Deze kun je verkrijgen met batterijen en deze kunnen ook werken met bluetooth. 

 

Tinnitus hoortoestel. 

Tinnitus wordt ook wel oorsuizen genoemd. Je kunt deze oorsuizen ook wel vergelijken met de piepgeluiden die je hoort dat je geweest bent naar een concert. De dag nadat je wakker wordt hoor je waarschijnlijk een piepende geluid die na een paar seconden als weer verdwijnt. Echter zijn er mensen die deze geluiden dagelijks en continu horen. Deze oorsuizen kunnen ontstaan door verschillende factoren. Denk hierbij aan blootstelling aan luide geluiden, net zoals bij een concert. Ook bij veroudering kan het optreden. Je kunt het ook krijgen door emotionele stress. Veel factoren kunnen dus leiden tot oorsuizen. Er zijn dan ook hoortoestellen voor Tinnitus. Deze zorgen voor een alternatieve geluid. Hierdoor leidt je jezelf af en focus je je niet op de oorsuizen. 

 

Weet jij het nog niet? 

Weet jij niet zeker welk gehoorapparaat bij jou past? Dan kun je gebruik maken van een proefperiode. je gebruikt dan een hoortoestel voor een bepaalde tijd. Je test hiermee de comfort en geluidskwaliteit uit. Hierna kun je de keuze maken om het te behouden of om een andere gehoorapparaat te proberen. Wacht niet lang met het aanschaffen van een gehoorapparaat. Waar jij je comfort hebt, heb jij je leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *