Een Spaanse, Italiaanse en Franse wijnhuis uitgelicht

In landen zoals Frankrijk, Spanje, Italië, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Australië vind je erg goede wijnsoorten. Allerlei bekende soorten wijnen komen hier vandaan. Chardonnay, Merlot, Provence, Pinot en Sauvignon Blanc zijn zomaar wat soorten die je vaak in de winkel hier ziet liggen. In dit artikel een aantal speciale wijnhuizen die prachtige en smaakvolle wijnen produceren.

Biotique, voor duurzame en kwalitatief goede wijnen

Biotique wijnhuizen vind je in de La Mancha wijngaarden, dat zich bevindt in hartje Spanje. In deze wijnstreek is er productie van ongeveer de helft van de wijnen in Spanje. Dan kan je denken aan zo'n 18 miljoen hectoliter per jaar. Voor biologische wijn is La Mancha ideaal. Door het klimaat is het een gunstig gebied en daardoor vrij onderhoudsarm. Wijnhuis Biotique maakt biologische wijnen. Zo heb je een witte wijn van druivenras sauvignon blanc met veel tropisch fruit. Ondanks dat deze wijngaarden hoger gelegen zijn en het soms fris is kan dit druivenras er aardig tegen. Kenmerkend aan de Biotique witte wijn zijn de smaken van ananas en perzik. Ook van Biotique zijn er de rosé- en cabernet Sauvignon wijnen.

Cecilia Beretta, opgericht door Italiaanse familie Pasqua

Het doel van de familie Pasque is om Veronese wijnen te maken van geweldige kwaliteit. Dat is ze redelijk gelukt. Met Cecilia Beretta probeert de familie wijnsoorten te produceren die typerend uit de regio Valpolicella en Soave komen. Doordat ze zich beperken tot alleen druivenrassen uit de regio produceren ze een relatief klein aantal wijnflessen per jaar, zo'n 200.000. Waar de familie Pasque zich dan ook alleen op richt is premium kwaliteit met een moderne productie. Dat zonder de ouderwetse vinificatietechnieken te vergeten. De Cecilia Beretta wijngaarden bevinden zich in de heuvels en valleien van Valpolicella en strekken zich uit tot de vulkanische bodems van Soave.

Chateau Campet, de jongste aankoop van familie Castel

Familie Castel kocht wijnhuis Chateau Campet aan in de Franse wijnregio Bordeaux in 2003. Dit kwam voornamelijk door de uitstekende ligging van het wijnhuis. Hoofdman van het Chateaux sinds 2005 tijdens de eerste wijnoogst is Paul Parlange. Hij behoort inmiddels tot de groep van meeste jonge en succesvolste wijnmakers van de domeinen van de Castel in Bordeaux. Wat kenmerkend is aan de wijn die Parlange produceert is een goede balans, zachte tonen van hout en een diepe kleur. Die tonen van hout zijn overigens minimaal en heersen niet. De grote missie van Paul Parlange is wijnen maken van topkwaliteit en herkenbaar Bordeaux. Hij slaagt daar erg goed in. De wijnen in de wijnhuis bestaan uit 60% merlot en 40% cabernet sauvignon. De merlot zorgt voor fruitigheid en de cabernet sauvignon voor frisheid. Uiteindelijk staat er op tafel een klassiek mooi en vol glas rode wijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *