Dit is waarom je in bepaald werk handschoenen van latex moet dragen

Het gebruik van handschoenen van latex in het veld is ontstaan ​​in de medische industrie. Een verpleegster klaagde over het ontsmettingsmiddel en toen kwam de arts op het idee om tijdens de operatie latexhandschoenen te dragen om contact met het ontsmettingsmiddel te vermijden. De chemicaliën die in het ziekenhuis werden gebruikt, waren moeilijk: kwikchloride en carbolzuur veroorzaakten ernstige huiduitslag en het werd al snel gebruikelijk dat verpleegkundigen beschermende handschoenen droegen tijdens medische procedures. Later begonnen niet alleen verpleegsters maar ook artsen latexhandschoenen te dragen.

Waarom latex wegwerphandschoenen?

De comfortabele en veilige pasvorm van latex wegwerphandschoenen zorgt voor een gevoeliger gevoel en aanraking. Aan het meest fundamentele doel, namelijk de bescherming van de handen, is natuurlijk niets veranderd. Er zijn verschillende industrieën waarin latexhandschoenen zich in hun vakgebied bevinden.

1. In de gezondheidszorg

Gezondheidswerkers over de hele wereld vertrouwen op wegwerphandschoenen om een ​​barrière te vormen tussen de huid en biologische gevaren zoals bloed, urine, uitwerpselen en speeksel. Ze dienen het dubbele doel om zowel professionals als patiënten te beschermen. Er is nog steeds een kans op infectie als er een snee of opening in de huid is.

2. In de horeca

Voedsel bereiden is veel veiliger geworden sinds de introductie van latex wegwerphandschoenen. Ook het personeel in de horeca profiteert hiervan en voorkomt een gebarsten en droge huid, die wordt veroorzaakt door constant handen wassen en niet regelmatig gebruik van handschoenen.

Waarom kiezen voor latex handschoenen?

Sommige mensen hebben een kleine kans op een allergische reactie. Ondanks het potentieel voor allergische reacties, zijn latex wegwerphandschoenen nog steeds de beste optie. Als het gaat om handbescherming, gaat er niets boven latex in termen van flexibiliteit en duurzaamheid. In de operatiekamer hoeven latexvrije handschoenen namelijk nog niet aan hun norm te voldoen. De aanraakgevoeligheid en fijne motoriek die latex mogelijk maakt, zijn zwaar, maar andere materialen kunnen het niet bijhouden. Bij Disposable Discounter vind je niet alleen latex handschoenen, maar ook andere handige wegwerpartikelen zoals plastic bekers en bestek, klik hier om een kijkje te nemen op de webshop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *